Pala tummaa taivasta tarjolla

Pysähdyin tuossa Susanna Hietasen juttua valosaasteesta lukiessani miettimään, kuinka onnellisessa asemassa olen, kun saan asua täällä metsän ja luonnon keskellä. Vain askel kotiovelta pimeään ja olen astunut keskelle mitä mahtavinta tähtitaivasnäyttämöä. 

 Vuoden vaihteessa seisoimme veljeni kanssa pakkasessa pihallani ihailemassa avaruuden ihmeitä. On tosiaankin kuulemma vaikeaa löytää enää niin pimeää paikkaa, missä kaukoputkella pystyisi tähtiä kunnolla tarkkailemaan. Pimeät paikat eivät ole itsestäänselvyys.

Mutta ainakin Iittalasta vielä löytyy. Tervetuloa kaupunkilaiset tänne maalle tähtitaivasta tuijottelemaan. Täällä on vielä valotonta taivasta jäljellä kaikkien katsottavaksi. Sitähän voisi Hämeenlinnan kaupunki hyödyntää uudet ympäristönsä ja järjestää eteläsuomalaisille kaupunkilaisille oikein tähtientiirausiltoja – saisivat valomeressä kylpevät nykyihmisetkin vielä osansa tästä huikeasta näytelmästä!

Jätä kommentti

css.php